Image

Карітас-Житомир запросив хібукі-терапевтів для допомоги дітям

0 Comments

У колективному центрі для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Житомирі відбулися перші зустрічі батьків із хібукі-терапевтами. Карітас-Житомир почав співпрацювати із спеціалістами хібукі-терапії, адже щодня допомагає людям, котрі покинули власні домівки через війну. Психологічної підтримки потребують як дорослі, так і діти.

Хібукі – це собака-обіймака, унікальна терапевтична іграшка. Її створили в Ізраїлі ще у 2006 році. У перекладі з івриту іграшка означає «обійми». Зараз вона приїхала обійняти якомога більше дітей у Житомирі, аби допомогти пережити травму, впоратися з болем, втратою й руйнуваннями, спричиненими війною.

«Вперше розроблений ізраїльськими дитячими психологами в 2006 році, проєкт терапії Хібукі використовує спеціально розроблену іграшкову собаку як терапевтичний інструмент для підтримки психічного здоров’я дітей, які постраждали від війни. Хібукі – це не просто гра з м’якою іграшкою. Це терапевтичне втручання, яке виконує дорослий, навчений використовувати метод Хібукі. Така робота дозволяє дітям поділитися тим, що вони пережили після травматичних подій. Граючись з песиком, дитина переносить свої важкі емоції на Хібукі i в такий спосіб запускає процес відновлення після травми. Іграшкова собака виховує співчуття та заохочує дітей ділитися своїми емоціями, які часто важко опрацювати або повідомити дорослим, які можуть і хочуть допомогти. В Україні діти є найбільш вразливою групою біженців і серйозно постраждали від триваючої кризи, тому психологічна допомога через проект Hibuki Therapy є надзвичайно важливим ресурсом до емоційного відновлення підростаючого покоління», – наголошує психологиня благодійного фонду «Карітас-Житомир» Ксенія Леон.

Перша зустріч із хібукі-терапевтами проводиться з батьками. Спеціаліст спілкується з ними, визначає чи потрібна така терапія їхнім дітям. Надалі зустрічі вже будуть із дітьми, під час яких вони знайомляться з іграшкою і отримують її у подарунок з певними настановами та пропозиціями, як із нею взаємодіяти.

Хібукі-терапія – це процес, у якому психолог за допомогою спеціально розробленої методики дбайливо входить з дитиною у терапію і допомагає їй впоратися із травмою.

Якщо вам здається, що ваша дитина знаходиться в стані гострої травми (погано спить, агресує, дратівлива, проявляє саморуйнівну поведінку тощо), зареєструйтеся в анкеті для консультації з хібукі-терапевтом: https://cutt.ly/HVgR0bu

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *