Image

У партнерстві із державою: Карітас-Житомир із Іриною Верещук відвідали переселенців в Андрушівці

0 Comments

З інспекцією місць компактного проживання на Житомирщину приїздила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук. Урядовець разом із обласною владою, Карітас Україна та Карітас-Житомир відвідали Андрушівську громаду, де в соціальному гуртожитку проживають внутрішньо переміщені особи з Бахмута, Бердянська, Херсона, Луганська.

Загалом на Житомирщині наразі проживає майже 70 тис. переселенців. В Андрушівці соціальний гуртожиток від початку війни переобладнали під прихисток для переселенців. Дехто з людей, що прибули з Донеччини, живе тут з лютого.

«Бачимо, як місцева влада разом із благодійниками працюють у партнерстві. Докладають зусиль, щоб люди, які знайшли прихисток на Житомирщині, почували себе захищеними. Спільна боротьба на гуманітарному фронті – це складова формули Перемоги. Рухаємось далі! Ворогу нас не зупинити й не залякати!», – наголосила під час візиту Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Благодійний фонд «Карітас-Житомир» не залишився осторонь та приїхав до людей із допомогою: продуктами харчування, гігієнічними наборами та смаколиками для дітей.

«Люди потребують нашої підтримки. Адже покинули власні домівки, тікаючи від війни. У партнерстві із державою фонд з 24 лютого надає допомогу внутрішньо переміщеним особам. Переселенці потребують різної підтримки, не лише матеріальної. Важлива також можливість отримання фахової психологічної та юридичної консультації», – зазначають у Карітас-Житомир.

З 24 лютого по 30 вересня 2022 року Карітас-Житомир надав допомогу 32 тис. 378 особам. І продовжує опікуватися ВПО. Кожного тижня новоприбулі люди до Житомирщини можуть отримати благодійну допомогу. Також надаємо сімейні аптечки, питну воду, спальне приладдя, теплий одяг. Крім того, приділяємо увагу роботі з дітьми та батьками.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *