Image

Карітас-Житомир реєструє на фінансову допомогу для ремонту пошкодженого житла внаслідок війни

0 Comments

Благодійний фонд «Карітас-Житомир» УГКЦ починає реєстрацію на проєкт, який забезпечить малий ремонт житла, пошкодженого від російської агресії. Проєкт реалізується за підтримки «Карітас України» та УВКБ ООН. Домогосподарства, які зазнали пошкоджень з 24 лютого, зможуть отримати грошову допомогу для малого ремонту будинків чи квартир.

«Проєкт забезпечить малий ремонт житла для осіб/домогосподарств, що постраждали від російської агресії, якщо житло було пошкоджено, але фактично ціле та придатне для проживання. Малі пошкодження, які охоплює цей проєкт, включають: розбиті вікна та двері, обвалення підвісної стелі, тріщини в стінах, незначні пошкодження даху, електричні та водопровідні труби всередині житла, які потребують незначних виправлень», – розповідають керівники проєкту.

Відповідно до проєкту «Надання житла для уразливих родин в Україні» «Карітас України» та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) нададуть уразливим домогосподарствам грошову допомогу для ремонту будинків, які мають малі пошкодження внаслідок російського вторгнення. На такі підтримку можуть розраховувати певні громади у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях. На Житомирщині наразі проєкт розповсюджується на допомогу жителям Житомирської міської територіальної громади.

Для участі потрібно зареєструватися заповнити анкету-заявку за посиланням: https://forms.gle/KVqtn8LntRbPxFuX9

Потенційні бенефеціари для реєстрації документів на отримання фінансової допомоги для малого ремонту пошкодженого житла можуть приходити у будні, починаючи з 25 жовтня у Карітас-Житомир  з 10.00 до 17.00 у храмі святого Василія Великого (Житомир, вул. Шевченка, 111).

Хто має право на допомогу в межах проєкту?

Домогосподарства, чиє житло незначно було пошкоджене 24 лютого або після цієї дати внаслідок бойових дій:

  • які не отримували житлову допомогу від держави або іншої організації на відновлення пошкоджень власного житла, яке постраждало від російської агресії.
  • з доходом нижче 5400 грн/особа/місяць АБО які втратили джерело доходу.

АБО

  • родина відповідає одному або декільком з таких критеріїв вразливості:
    • одинока матір/одинокий батько або опікун однієї чи декількох дітей віком до 18 років;
    • родина, у якій є вагітна жінка або мати, що годує, з дитиною до 3 років;
    • родина з 3 або більше дітьми
    • член родини має інвалідність або тяжке/хронічне захворювання
    • самотня людина похилого віку (60+) або домогосподарство, яке складається з одного-двох літніх людей, які не мають підтримки рідних.

Довідково. Карітас-Житомир на Житомирщині реалізує проєкт «Надання житла для уразливих родин в Україні» у співпраці з «Карітас України» та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) для підтримки домогосподарств, які постраждали від російської агресії  в Україні. 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *