Image

Карітас-Житомир видав вже 26 кеш-грантів на оренду житла для переселенців

0 Comments

Благодійний фонд «Карітас-Житомир» реєструє на грошові виплати для компенсації оренди житла внутрішньо переміщеним особам. Наразі 26 родин, які змушені були покинути свої домівки через війну,  вже отримали кошти на оренду житла на Житомирщині. Грошова допомога надається в рамкам проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні 2022».  

«Переважно це внутрішньо переміщені особи з Донецької та Луганської областей. Є декілька звернень від людей, що приїхали до нас із Запорізької, Харківської, Київської областей. Розраховуються за винайняте житло кеш-грантами вже 26 родин, які відповідають тим категоріям, які можуть отримати таку грошову компенсацію», – зазначають у «Карітас-Житомир».

Гранти на оренду житла можуть отримати сім’ї ВПО, які переселились із зони бойових дій до Житомирщини та відносяться до наступних категорій соціально вразливих груп:

  • особи з інвалідністю першої чи другої групи;
  • самотні особи похилого віку 60+;
  • багатодітні родини (з трьома і більше неповнолітніми дітьми);
  • одинокі батьки/опікуни (з неповнолітніми дітьми);
  • вагітні жінки, мами з дітьми до 2-х років;
  • важкохворі (за документами, що підтверджують діагноз).

У «Карітас-Житомир» інформують, що в середньому можна отримати 7 тис. грн на оренду житла на місяць. Така допомога може надаватися протягом трьох місяців. Проте має бути офіційно оформлений договір із власником квартири чи будинку, який орендуєте.

Для підтвердження власного статусу обов’язково потрібно мати документи в паперовому форматі, які підтверджуть вашу приналежність до вразливої категорії.

Для запису на реєстрацію звертайтеся за номером: (068) 10 30 293.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *