Image

Карітас-Житомир надав кеш-гранти на оренду житла 39 родинам ВПО

0 Comments

Благодійний фонд “Карітас-Житомир” отримав 151 заявку на отримання фінансової допомги щодо компенсації витрат на оренду від потенційних бенефеціарів. Надали ж таку підтримку 39 родинам. Отримати кошти для оплати винаймання житла могли лише ті вимушені пересенці, які проживають на території Житомирської області.

Так, наприклад, пані Валерія приїхала до Житомира, тікаючи від війни. Тепер має можливість орендувати житло для своєї родини. Адже жінка отримала кешгрант на компенсацію витрат за оренду помешкання від благодійного фонду «Карітас-Житомир».

Пані Валерія разом із чоловіком та їхньою собакою проживають у невеличкому будиночку поряд із більшим будинком житомирянки, яка здала в оренду їм житло. У будиночку мають усі зручності для проживання.

“Ми офіційно підписали усі документи про те, що винаймаємо помешкання з орендодавцем”, – каже пані Валерія.

“У нас ще є колективний центр для тимчасового проживання, де внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно проживати протягом 30 днів, отримувати харчування та мати всі умови для комфортного перебування”, – наголошує директор благодійного фонду “Карітас-Житомир” , о. Олег Лучка.

Нагадаємо, що грошова допомога надається в рамкам проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні 2022».  

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *