Image

Карітас-Житомир: 138 домогосподарств на Житомирщині отримають кошти на малий ремонт житла, пошкодженого внаслідок війни

0 Comments

Майже 140 домогосподарств Житомирської області отримають кошти для малого ремонту свого житла, яке було пошкоджене через російську агресію. Протягом двох місяців «Карітас-Житомир» реєстрував на проєкт за підтримки «Карітас України» та УВКБ ООН. Домогосподарства, які зазнали пошкоджень з 24 лютого, могли отримати грошову допомогу для малого ремонту будинків чи квартир. Частина бенефіціарів вже отримала фінансування і навіть почали ремонтувати свої оселі.

Відповідно до проєкту «Надання житла для уразливих родин в Україні» «Карітас України» та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН)уразливі домогосподарства могли отримати грошову допомогу для ремонту будинків, які мають малі пошкодження внаслідок російського вторгнення.

На Житомирщині на проєкт зареєстровані 138 домогосподарств:

  • 91 родина з Житомирської міської територіальної громади;
  • 25 сімей з Народицької територіальної громади;
  • 22 родини з Малинської територіальної громади.

Пані Тетяна з Малина з Малина серед тих, хто вже отримав кошти на малий ремонт власного будинку.

«20 травня близько восьмої години ранку пролунали вибухи і у нас знесло кришу, вікна, і всю оселю… подвір’я… все було понівечено», – розповідає жінка.

Проте це не перший раз, коли постраждала її оселя. Через день це сталося знову…

«20 травня до ночі ми найняли людей і нам перекривали стріху шифером. Але ж 22-го нам розбомбили знов. Тоді вже знесло все. Уже в нас коштів не було, щоб його відновити. Нам допомагали… І «Карітас» продуктами, одягом, ковдрами… Ми дуже вдячні «Карітасу», – каже пані Тетяна.

На виділені кошти пані Тетяна вже встигла встановити вікна, двері і зробити грубу, яка була зруйнована вибуховою хвилею.

Довідково. Карітас-Житомир на Житомирщині реалізує проєкт «Надання житла для уразливих родин в Україні» у співпраці з «Карітас України» та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) для підтримки домогосподарств, які постраждали від російської агресії  в Україні. 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *