Image

Карітас-Житомир розпочав видачу шкільних портфеликів

0 Comments

Цього року Благодійний фонд «Карітас-Житомир» планує роздати для дітей 1-4 класів 300 шкільних портфелів. Перші 30 рюкзаків передали сьогодні, 31 серпня, для дітей з родин внутрішньо-переміщених осіб, багатодітних, малозабезпечених, прийомних сімей та для дітей з інвалідністю. Вже завтрашні першокласники щиро раділи отриманим подарункам та з цікавістю розглядали їх вміст.

«Ми продовжуємо щорічну акцію «Шкільний портфелик-2023» завдяки партнерам та меценатам. Як і минулоріч, плануємо охопити такою допомогою до школи 300 дітей. Хоч фонд і отримав дуже багато заявок на отримання шкільних рюкзачків, але можемо підтримати лише родини з громад Житомирської області. Хоча зверталися з різних міст України», – розповідає директор БФ «Карітас-Житомир» о. Олег Лучка.

У переддень першого вересня запросили 30 першокласників для отримання шкільних портфеликів. Зустріч провели у Колективному центрі для тимчасового проживання св. Василія Великого. Цього року рюкзаки надавали також і для місцевих жителів Житомирщини, які належать до пільгових категорій родин, а не лише внутрішньо-переміщених осіб.

Шкільні портфелики наповнені канцелярським приладдям:

  • зошити;
  • пенал;
  • олівці, ручки, гумка, лінійка;
  • кольоровий папір;
  • фарби, альбом;
  • пластилін.

Сьогодні свій перший портфелик отримав і шестирічний Михайло, який вже хоче йти до школи та каже, що буде вчитися там писати.

Мама Михайлика Олена розповіла, що до Житомира приїхали з Червоненської громади. У родині виховується четверо прийомних діток та двоє власних.

«Цього року у нашій сім’ї одразу два «першокласники». Михайлик йде навчатися до першого класу, а наш старший син йде вчителем у перший клас», – поділилася з посмішкою пані Олена.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *