Карітас-Житомир подарував 300 шкільних портфеликів для дітей ВПО

0 Comments

Цього року традиційна акція «Шкільний портфелик» спрямована на підтримку дітей з родин внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої домівки через війну. Завдяки партнерам Карітас-Житомир подарував 300 шкільних портфеликів із канцелярським приладдям. Частину подарунків вручили дітям сьогодні, 31 серпня.

«Першочергово ми забезпечуємо дітей з родин внутрішньо переміщених осіб, які були в літньому таборі Карітас-Житомир. Також частина портфеликів буде розподілена серед мешканців нашого центру для тимчасового проживання переселенців. Загалом плануємо роздати 300 шкільних портфеликів, вже наповнених  потрібною канцелярією. Ще там є навіть шкарпетки від нашого житомирського виробника», – зазначають у Карітас-Житомир.

Так, у портфеликах діти знайдуть:

• зошити;
  • ручки, олівці;
  • гумки, лінійки, стругачки;
  • кольоровий папір/картон;
  • фарби;
  • альбом;
  • шкарпетки.

«Мета щорічної акції «Шкільний портфелик» – забезпечити дітей усім необхідним для навчання. Діти внутрішньо переміщених осіб наразі потребують нашої підтримки, адже їм потрібно адаптуватися до життя в іншому місті, до навчання в новому навчальному закладі. Також портфелі ми надамо дітям родини, яких знаходяться у складних життєвих обставинах», – розповідає директор БФ «Карітас-Житомир, о. Олег Лучка.

Днями Карітас-Житомир надав по 30 портфеликів для школяриків у Новогуйвинській та Станишівській ОТГ.

Categories: Новини